Antrenamentele neuronale ajută la ameliorarea PTSD furnizând informații creierului care ajută la reglarea răspunsului autonom al stresului din corp. Este complet non-invaziv și bazat pe intervenții non-medicamentoase.

Tulburarea de stres post-traumatic (PTSD) este o tulburare de sănătate mintală care se declanșează de obicei după un eveniment traumatic. Acest eveniment poate implica o amenințare reală sau una percepută drept rănire sau deces. Persoanele cu PTSD simt o senzație crescută de pericol iminent. Răspunsul lor natural de “fight or flight” este alterat, determinându-i să se simtă stresați sau înspăimântați, chiar și atunci când sunt în siguranță.

Răspunsul creierului la traumă

Când individul a fost supus unui traumatism, creierul sau este imediat condiționat să se pregătească pentru evenimentul următor. Există o hiperactivare persistentă în sistemul nervos simpatic (luptă, fugă sau îngheț) asociat cu o incapacitate de relaxare, calmare și odihna. Foarte des, această hipervigilență se prezintă sub forma unui model EEG excesiv de rapid și poate fi cuplată cu semnele distinctive ale unei experiențe traumatice, forme excesive de unde lente (delta și theta) care reprezintă domenii ale traumelor neprocesate, inconștiente. Hipervigilența apare ca răspuns la undele mai lente, frecvent prezente în profilul de PTSD.

Tratamentul pentru PTSD ajută creierul să regleze emoțiile, sa se relaxeze, aspect critic pentru persoanele care se confruntă cu PTSD.

PTSD răspunde bine la antrenamente neuronale și neurostimulare. Prin abordarea fiziologiei simptomelor, putem aborda frica din spatele răspunsului condiționat. După un număr de sesiuni, clienții experimentează o reducere a simptomelor deranjante ale PTSD-ului, devenind capabili să își reia viața normala, fără stres sau cu un nivel care nu ii împiedică sa funcționeze bine. Unicitatea tratamentelor noastre este combinarea neurostimulării și psihoterapiei, ceea ce crează o sinergenie de vindecare mai rapida.